Pengarah BSTP

Setinggi-tinggi tahniah buat Tuan Haji Shafruddin bin Haji Ali Hussin atas pelantikan sebagai Pengarah Bahagian Sumber dan Teknologi Pendidikan (BSTP), Kementerian Pendidikan Malaysia daripada kami EXCO Persatuan Teknologi Pendidikan Malaysia.

IMETC 2019

Keynote Speakers

13th IMETC 2019 akan diadakan pada 26 – 28 Ogos 2019 di USM, Pulau Pinang.

Pre Conference workshop akan diadakan pada 25 Ogos 2019. Sila daftarkan diri sebagai pembentang atau peserta dengan melayari sesawang
http://imetc.usm.my/

Mesy Penubuhan PTPN Cawangan Sabah

Mesy JK Penubuhan PTPM Cawangan Sabah telah berjaya diadakan di BTPN Sabah pada 26 April 2019. Bagi PTPM ini adalah satu sejarah buat persatuan kita dan juga utk Cawangan Sabah kerana menjadi Cawangan yang pertama semenjak penubuhan PTPM pada tahun 1988. Tahniah diucapkan buat En Suhailee Hj Ahmad ( KPP BTPN Sabah), En Jackson Siga
( Pengerusi Persatuan Pendidik Abad 21, Sabah ) dan semua yang telah menjayakan mesyuarat tersebut.

  Tahniah

  Kami EXCO Persatuan Teknologi Pendidikan Malaysia  merakamkan Tahniah di atas kenaikan pangkat dan juga perlantikan sebagai Pengarah BSTP buat Tn Hj Zaidi b Yazid penasihat kami. Teruskan kecemerlangan Tuan.

  EXCO PTPM-META 2018 – 2020

  Mesyuarat Agung PTPM-META kali ke 30 telah berjaya diadakan pada 25 Sept 2018 di Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Pahang. Mesyuarat Agung kali ini telah dihadiri oleh seramai 54 orang ahli PTPM. Mesyuarat Agung kali ini telah mengemukakan beberapa calon baru di dalam pemilihan EXCO PTPM-META dan di antara mereka adalah seperti berikut :

  Presiden : Prof Madya Dr Mahizer bin Hamzah
  Timbalan Presiden : Dr Qhamariah bt Samu
  Naib Presiden : Dr Wan Ahmad Jaafar bin Wan Yahaya
  Setiausaha Kehormat : Hj Mohd Sanusi Saseetharan bin Abdullah
  Penolong Setiausaha : Encik Zahari bin Awang
  Bendahari : Encik Abdul Kadir bin Abdul Wahab
  AJK 1 : Prof Dr Rozhan bin M. Idrus
  AJK 2 : Encik Moktar bin Wahid
  AJK 3 : Encik Sarvana Prelatha
  AJK 4 : Dr Abdul Hadi bin Mat Dawi
  AJK 5 : Dr Hj Mohd Arif bin Hj Ismail
  AJK 6 : Encik Azmy Ahmad
  AJK 7 : Hj Mohamed Kamal bin Hashim
  Pemeriksa kira-kira 1 : Dr Rosnaini bt Mahmud
  Pemeriksa kira-kira 2 : En Mat Azalan bin Budin

  Tahniah diucapkan kepada barisan EXCO yang baru dilantik, semoga barisan baru ini akan dapat meneruskan kecemerlangan di dalam menjayakan aktiviti bagi penggal yang baru ini.

  IMETC 2018 : Majlis Perasmian

   

  International Malaysian Educational Technology Convention ( IMETC 2018 ) dengan bertemakan ” Connectivism in Education between Plugged and Unplugged” telah dilaksanakan  dengan jayanya dari 24 -26 September 2018 di BTPN Pahang. IMETC 2018 telah disertai oleh peserta dari IPTA, IPTS , KPM dan guru dan pelajar sekolah di daerah Kuantan.

  Majlis perasmian IMETC2018 telah diadakan pada 24 September 2018 dan disempurnakan oleh  Ybhg Haji Abdul  Rahim Bin Mohd Yunus, Ketua Sektor Pengurusan Sekolah. Majlis perasmian telah diserikan dengan persembahan multimedia yang bertema ” Connectivism in Education : between plugged and unplugged”. Seterusnya beliau sempat melihat pameran yang telah disertai oleh Open Universiti Malaysia, Universiti Malaysia Pahang, Universiti Tenaga Nasional, Universiti Sains Malaysia, Widad University College, dan Persatuan Teknologi Pendidikan Malaysia.

   

  EXCO PTPM-META 2016 – 2018

  groupfoto
  Mesyuarat Agung PTPM-META kali ke 29 telah berjaya diadakan pada 29 Nov 2016 di Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Kedah, Alor Setar. Mesyuarat Agung kali ini telah dihadiri oleh seramai 77 orang ahli PTPM.  Mesyuarat Agung kali ini telah mengemukakan beberapa calon baru di dalam pemilihan EXCO PTPM-META dan di antara mereka adalah seperti berikut :

  1. Mahizer bin Hamzah – Presiden/Pengerusi
  2. Muhamad Razif Bin Ismail – Timbalan Presiden
  3. Datuk Hashim bin Abu Hussain   – Naib Presiden
  4. Mohd Sanusi Saseetharan bin Abdullah – Setiausaha
  5. En Zahari b. Awang    – Pen Setiausaha
  6. En Abdul Kadir B Abdul Wahab – Bendahari
  7. Dr. Hj. Mohd Arif bin Hj. Ismail – AJK
  8. Dr. Rozhan b. M. Idrus – AJK
  9. Prof Dr Yusup Hashim – AJK
  10. Dr. Abdul Hadi b. Mat Dawi – AJK
  11. Ahmad Zahir Bin Saad  – AJK
  12. Mohamed Kamal bin Hashim – AJK
  13. Sarvana Prelatha – AJK
  14. Azmy bin Ahmad – AJK
  15. Dr Qhamariah bt. Samu – Wakil BTP
  16. Abd. Aziz bin Jamaludin – Juru Audit
  17. Prof Madya Dr Wan Ahmad Jaafar Bin Wan Yahaya – Juru Audit

  Tahniah diucapkan kepada barisan EXCO yang baru dilantik, semoga barisan baru ini akan dapat meneruskan kecemerlangan di dalam menjayakan aktiviti bagi penggal yang baru ini.